Şeflerden pasta ve tatlı yapım metotlarını öğrendiler

Son Güncelleme:

Yayın Tarihi:

SUBÜ’nün şef ve aşçı adayı öğrencilerine yönelik olarak misafir şeflerin katıldığı ‘Pasta ve Tatlı Yapım Metotları’ başlıklı bir eğitim düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile SUBÜ Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ile Pastacılık ve Ekmekçilik Programı öğrencilerine yönelik ‘Pasta ve Tatlı Yapım Metotları’ isimli bir eğitim düzenlendi. Sapanca Turizm MYO Öğretim Görevlisi Taner Öztürk’ün organize ettiği eğitimde Şef Halil Kesgin ve Merve Nur Çin Kesgin öğrencilerle buluşarak pasta ve tatlı yapım metotları, pasta ve tatlı yapımında güncel yaklaşımlar, sunum teknikleri, tabak süsleme ve çikolata dekoruna ilişkin bilgiler paylaştılar. Ayrıca pasta ve tatlıların yapım aşamalarını en ince ayrıntısına kadar anlatarak öğrencilere ‘Sufle’, ‘Tiramisu’, ‘Tart Tatin’, ‘Missisipi Tart’, ‘Budapeşte Pasta’ gibi lezzetler yaptırdılar. Etkinlik misafir şeflere teşekkür belgesi takdim edilmesi ile son buldu.

Sadece iyi yemek yapmak yeterli değil

Eğitime verdikleri destek için misafir şeflere teşekkür eden SUBÜ Sapanca Turizm MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Taner Öztürk, “Bu tür eğitimler öğrencilerimize farkındalık ve çeşitlilik sağlıyor. Mesleğe bakış açılarını değiştiriyor ve kişisel gelişimlerine katkı veriyor. Bu eğitimin önemli bir çıktısı da üniversitemizin lisans ve ön lisans öğrencilerinin bir araya gelerek bir ekip ruhu oluşturması oldu. Mesleğimizde yemeği iyi yapmak kadar insan ilişkilerinin de iyi olması ve mesleki etik kuralları çerçevesinde bir bilince sahip olmak gerekiyor. Mutfakta çalışan bireyler arasında koordinasyon devamlı olmalı. Takım çalışması mutfaktaki başarının temel anahtarı” diye konuştu.

- REKLAM -spot_img

İlgili Diğer Haberler

SUBÜ Personeline ‘Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi’

SUBÜ Personel Daire Başkanlığı, ‘Hizmet İçi Eğitim Programı’ kapsamında ‘Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi’ düzenledi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Personel...

Bursa Büyükşehir’den Tarımsal Kalkınmaya Büyük Destek

Bursa’da kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal verimliliği artırmak hedefi ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, üreticilere 20 bin ‘Aronya’...

Zks 14-20 Ekim Haftalık Etkinlik Takvimi

Bu hafta birbirinden güzel etkinlikler Zeytinburnu Kültür Sanat’ta sanatseverleri bekliyor. Her sezon olduğu gibi bu sezon da Zeytinburnu...

Eşya Depolama: MyDepo

MyDepo Eşya depolama hizmetleri, modern yaşamın hızla değişen ihtiyaçlarına yönelik en pratik çözümlerden biri haline gelmiştir. Özellikle daha...