İTÜ ve Odine Arasında Telekomünikasyon Sektöründe İş Birliği

Son Güncelleme:

Yayın Tarihi:

İTÜ ve Odine telekomünikasyon sektöründe yapay zekâ tabanlı yeni nesil yönetim sistemleri ve hizmetlerine yönelik önemli bir iş birliği protokolünü hayata geçirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Odine ile telekomünikasyon sektöründe yapay zekâ tabanlı yeni nesil yönetim sistemleri ve hizmetlerine yönelik önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, mezunumuz Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alper Tunğa Sağu Burak ile 14 Mart 2025 tarihinde protokol imzalamak üzere bir araya geldi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, bu iş birliğinin stratejik yönüne dikkat çekti. Prof. Dr. Mandal, yapay zekâ odaklı çözümlerle telekomünikasyon dünyasına yenilikçi bir yaklaşımla birlikte çalışarak, birlikte öğrenerek, birlikte başaracaklarını vurguladı ve böylelikle sektörde uzun vadeli dönüşümlere öncülük etmeyi amaçladıklarını belirtti.

İTÜ ve Odine arasındaki iş birliği kapsamında makine öğrenmesi, dijital ikiz, 5G ve ileri ağ teknolojileri gibi alanlarda Ar-Ge projeleri geliştirilecek. Bu çalışmalarla, yenilikçi tahmin modelleri, kestirimci bakım (predictive maintenance) ve geniş dil modelleri (LLM) gibi teknolojilerin telekomünikasyon altyapısına entegrasyonu hedefleniyor. Söz konusu teknolojilerin otonom iletişim ağları ve sistemlerinde geliştirilmesi yenilikçi hizmet modellerinin araştırılması, uygulama, test ve sertifikasyon faaliyetlerinin yürütülmesi konularında iş birliği de protokol kapsamında hedeflenenler arasında bulunuyor.

İTÜ, Odine ile beraber lisans ve lisansüstü öğrencilere burs desteği sağlanmasını ve akademik gelişimlerinin desteklenmesini hedefliyor. Protokol kapsamında ayrıca akademisyenlerimiz, öğrencilerimize danışmanlık ve mentörlük desteği sağlayacak. İTÜ, projelerin yürütülmesi için laboratuvar desteği sunacak ve fikri mülkiyet haklarının yönetimini üstlenecek.

İş birliği, sektörde inovasyonu teşvik eden projelere zemin hazırlanmasına da katkı sağlayacak. AB ve TÜBİTAK gibi kuruluşların sunduğu desteklere İTÜ, Odine ile ortak başvurular yapacak. Akademik bilgi birikimi ve sektörel deneyim bir araya gelecek.

- REKLAM -spot_img

İlgili Diğer Haberler

Tekvandocu Kerem Kıl Milli Takım Kampı’na çağrıldı

Sakarya Büyükşehirli başarılı tekvando sporcusu Kerem Kıl, 25-27 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek Avrupa Para Gençlik Taekwondo Oyunlarında ter dökecek....

LGS öncesinde uzmanından altın tavsiyeler

Üniversite ve lise giriş sınavları öncesinde Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde görev yapan Uzman Klinik Psikolog Ecran Alim...

Sakarya afet bilincini Güneşler Afet Eğitim Merkezinde kazanacak

SAKARYA - “Afetlere hazır bir şehir, güçlü bir gelecek demektir” sloganıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, hizmete aldığı Güneşler...

Prof. Dr. İbrahim Özçelik’e “Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Veren Akademisyen” Ödülü

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Özçelik, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından...