Bursa’nın başarılı avukatlarından Avukat Enes Sencer Adli ve idari yargıda hakim ve savcı yardımcılığı sınavlarına girmek, avukatlık stajı ve noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olma şartı getirilmesinin yargıda kaliteyi arttıracağını söyledi.
Adalet Bakanlığınca hazırlanan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. 4 bölüm ve 12 maddeden oluşan yönetmelikle, sınavların yapılma şekline ilişkin usul ve esaslar ile bu sınavlara ilişkin diğer hususlar belirlendi.
Adli ve idari yargıda hakim ve savcı yardımcılığı sınavlarına girmek, avukatlık stajı ve noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olma şartı getirildi. Bursa’nın başarılı avukatlarından Av. Enes Sencer bu durumun yargıda kaliteyi arttıracağını dile getirdi.
Avukat Enes Sencer : Sistem planlandığı gibi uygulanabilirse yargıda kalite şüphesiz artacaktır.
Avukat Enes Sencer şunları söyledi:
Ayrıca, Avukatlık ve Noterlik stajına başlamak isteyenlerle Hakim ve Savcı Yardımcılığı
Sınavına katılmak isteyen mezunların, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavından en az 70 puan alması gerekiyor.Buna göre, hukuk fakültesi mezunları için hakim ve savcı yardımcılığı sınavına girmek, avukatlık stajı ve noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavında başarılı olma şartı aranacak.
EN AZ 70 PUAN ALMAK GEREKİYOR
Hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az 4 yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar için ise idari yargı hakim yardımcılığı sınavına girmek için de İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olma şartı getirildi.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı yılda iki defa nisan ve eylül aylarında, İdari Yargı Ön Sınavı ise yılda bir kez eylül ayında yapılacak. Bu sınavlar, 24 Ekim 2019’dan sonra ilgili yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranlardan 31 Mart 2024’den sonra mezun olanlar hakkında uygulanacak.
YARGI HİZMETLERİNİN KALİTESİ DAHA DA ARTACAK
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelikle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Tunç, “Vatandaşlarımıza daha kaliteli hukuk hizmetinin sunulması amacıyla hayata geçirdiğimiz Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavıyla ilgili çalışmalarını tamamladığımız yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı ile yargı hizmetlerinin kalitesi daha da artacak. Avukatlık stajına başlayabilmek, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Sınavına girebilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavını kazanmak gerekecek. Sınav, 24 Ekim 2019 tarihinden sonra yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıranlardan 31 Mart 2024 tarihinden sonra mezun olanlar için uygulanacak” dedi.
Avukat Enes Sencer’in
Instagram hesabı: https://www.instagram.com/avukatenessencer/
İnternet sitesi: www.enessencer.av.tr